Sve kategorije
EN

Početna>Vijesti

Zašto će cijene vatrometa postati veće?

Vrijeme: 2023-05-30 Hits: 6

Zbog velikih zahtjeva domaćeg tržišta vatrometa i veleprodajnog tržišta, sve fabrike vatrometa u Liuyangu i Jiangxiu pune su narudžbi za narednih 12 mjeseci, posebno za fabrike školjaka za displeje - fabrike klase A i klase B. (Fabrike čaura klase A mogu da izrađuju granate veličine do 200 mm, dok fabrike čaura klase B mogu da prave granate veličine do 75 mm.) Domaće tržište zauzimalo je oko 1/3 kapaciteta fabrika čaura za izlaganje.

S druge strane, cijene sirovina su u porastu od februara 2023. (uglavnom zbog sve viših cijena kalijum perhlorata); Takođe, vešti radnici su jako tesni jer neki od njih imaju preko 60 godina i ne mogu više da rade u fabrikama vatrometa, plate su sve veće od 2022. godine.

Prema gore navedenim razlozima, cijene proizvoda za vatromet su sve veće. Uzmimo za primjer školjke ekrana, cijene su porasle za 40-50% u posljednjih 12 mjeseci. Sve narudžbe koje su naručene sa zakašnjenjem sigurno će kasniti s isporukom i neće moći uhvatiti izložbe stranih kupaca ili prodajne sezone.

slika 1